Brabham presenteert zijn eerste straatauto, de BT62. De raceautobouwer gaat zeventig exemplaren maken van de BT62.

Brabham, je hebt er misschien wel eens van gehoord. Het bedrijf is vooral bekend vanwege zijn activiteiten in de Formule 1, maar dat is alweer decennia geleden. Nu is Brabham terug en niet met een racewagen, maar met een straatauto. De BT62 is wel ontwikkeld als circuitauto, maar in de juiste uitvoering ook geschikt voor gebruik op de openbare weg.

De BT62 is opgebouwd uit lichtgewicht materialen en weegt slechts 972 kilogram. Een knappe waarde, zeker als je weet dat de auto wordt aangedreven door een relatief zware 5,4 liter V8-motor. Brabham heeft de motor niet zelf ontwikkeld, maar een bestaande V8 aangepast. Bij welke fabrikant de achtcilinder is ingekocht maakt Brabham niet bekend. De motor heeft een vermogen van 710 pk en een koppel van 667 Nm.

Brabham gaat slechts zeventig exemplaren bouwen van de BT62, in zijn fabriek in Australië. De eerste 35 exemplaren zijn uitgevoerd in de kleuren van de auto’s waarmee Brabham zijn overwinningen in de Formule 1 haalde. De prijs exclusief belastingen bedraagt 1,14 miljoen euro.