Opel stelt de geheel nieuwe Vivaro voor. Met deze bedrijfswagen zullen ondernemers beter uit de voeten kunnen. Zo zijn er nu drie lengtevarianten. De laad- en trekcapaciteit nemen flink toe.

Opel heeft mooi nieuws voor ondernemers: de bestelwagen Vivaro is helemaal nieuw. Nu het Duitse merk onderdeel uitmaakt van de autogroep PSA deelt het model z'n platform met bestelwagens van Peugeot en Citroën en dat brengt voordelen met zich mee. Zo zijn er voor het eerst drie lengtevarianten. Ook staat een elektrische variant gepland.

De kleinste Opel Vivaro is 4,60 meter lang en heeft een draaicirkel van 11,3 meter. In deze bestelwagen past 4,6 m3 bagage, die dankzij de FlexCargo-doorlaadmogelijkheid onder de passagiersstoel uitgebreid kan worden tot 5,1 m3. Daarmee groeit tevens de maximale lengte van te vervoeren objecten van 2,16 tot 3,32 meter. Toegang tot de lading heb je dankzij achterportieren en schuifdeuren aan weerszijden. Deze zijdeuren zijn elektrisch te openen, door een voetbeweging te maken richting sensoren. 

De middelgrote Opel Vivaro is 4,95 meter lang, biedt 5,8 m3 inhoud en kan spullen tot 3,67 meter bergen. Voor de grootste uitvoering liggen de cijfers op 5,30 meter lengte, 6,6 m3 inhoud en 4,02 meter bagagelengte. Opel heeft de hoogte van de bus beperkt tot 1,90 meter, zodat de Vivaro in de meeste parkeergarages terechtkan. 

Het laadvermogen van de grootste Vivaro bedraagt maximaal 1.400 kg - 200 kg meer dan z'n voorganger - en het maximale trekgewicht 2.500 kg - dat is liefst 500 kg extra. Opel zal de nieuwe Vivaro aanbieden als Gesloten Bestelwagen, Dubbele Cabine (met maximaal zes zitplaatsen) en Platform Cabine (voor verschillende opbouwvarianten).

Opel Vivaro 2020

De leverbare motoren worden op een later tijdstip bekendgemaakt. Een achttrapsautomaat komt er in elk geval. De bedrijfswagen heeft IntelliGrip-tractiecontrole voor goede grip. Naar wens kan de Vivaro besteld worden met vierwielaandrijving van specialist Dangel. Tevens verschijnt er een Vivaro-versie met extra bodemspeling en -bescherming. 

Opel zal de nieuwe Vivaro aanbieden met infotainmentsystemen en rijhulpsystemen. Onder meer een Head-Up Display, achteruitkijkcamera, dodehoekwaarschuwing, navigatie en smartphone-integratie zullen standaard of optioneel verkrijgbaar zijn. Meer informatie melden we zodra de prijzen volgen. De nieuwe Opel Vivaro is te bestellen vanaf eind februari, de bedrijfswagen arriveert eind deze zomer bij de Opel-dealers. In 2020 volgt een elektrische variant.