Mijn Autokopen.nl

Zandvoort Masters Weekend

Autosport spektakel op het duinencircuit

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Porsche 911 GT3 Cup

Formule 1-bolides, Gran Turismo's en touringcars zorgen voor spektakel op het circuit van Zandvoort. Er komen minimaal vier internationale raceklassen in actie tijdens Masters of Formula 3.

Circuit Park Zandvoort organiseert van vrijdag 18 tot en met zaterdag 20 september 2015 het Zandvoort Masters Weekend. Drie dagen wordt er getraind, gekwalificeerd en geracet. Er komen minimaal vier internationale raceklassen in actie. 

Raceklassen

Coureurs uit verschillende Formule 3-kampioenschappen rijden tegen elkaar in de Masters of Formula 3. De eerste race van dit seizoen vond plaats in Zandvoort en nu keren de rijders terug om er het seizoen af te sluiten. Wie gaat met de beker naar huis?

De Adac GT Masters naderen ook het seizoenseinde, met de coureurs van Team Zakspeed aan kop in hun Mercedes-Benz SLS AMG GT3. Andere Grand Tourers die aan de start verschijnen zijn bijvoorbeeld de Nissan GT-R, Audi R8 LMS, Lamborghini Gallardo en Corvette Z06.

Natuurlijk zie je deze dag ook de nodige Porsches voorbijkomen. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux vormt zelfs een aparte raceklasse. In de Pro-Class staat koploper Max van Splunteren slechts een punt voor, het wordt dus spannend of hij de finale (in oktober, ook op Zandvoort) nog als de nummer 1 ingaat.

Het Duitse Adac brengt een tweede raceklasse mee naar de Noord-Hollandse duinen, de Adac Procar Series. Deze maakt deel uit van de World Touring Car Championship. Opkomende jonge coureurs en minder ervaren rijders vullen de grid, vaak in de BMW 320i maar ook met andere aangepaste productieauto's. 

Toegang

Circuit Park Zandvoort zal het programma waarschijnlijk nog aanvullen met andere wedstrijden, houd onderstaande website daarvoor in de gaten. Op zaterdag en zondag heb je een ticket nodig voor toegang tot de hoofdtribune, de grandstand en de paddock. Voor toegang tot het duingebied kun je, in de weken vóór het evenement, een gratis ticket downloaden vanaf de CPZ-website.

Wanneer:
18 tot en met 20 september 2015
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 20,00 per persoon per dag of € 30,00 voor het weekend. Kinderen tot 12 jaar gratis. Vip-arrangement € 175,00
Meer informatie:
www.cpz.nl/

Nu op voorraad

Meer Porsche 61 tweedehands auto's
Tags: porsche zandvoort