Mijn Autokopen.nl

Porsche4Kids

Vakantieprogramma museum in teken van rally

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Elk jaar biedt het Porsche Museum in de zomervakantie een programma aan voor kinderen. Dit jaar ontdekken zij in Porsche4Kids al spelend en puzzelend alles over races en rally's.

Toegegeven, Stuttgart is niet naast de deur. Maar als je op vakantie gaat naar Zuid-Duitsland, Zwitserland, of op weg bent naar Oostenrijk of Tsjechië, dan is het leuk om het Porsche Museum aan te doen. Zeker als de kinderen zich beginnen te vervelen. 

Dat zal op slag voorbij zijn als ze deelnemen aan het Porsche4Kids-programma. Dit gratis toegankelijke program wordt in de zomerperiode dagelijks aangeboden en staat dit jaar in het teken van 'rally'.

Op speelse wijze ontdekken de kids hoe een straatauto wordt aangepast tot racewagen. Ze beleven een heuse podiumceremonie. Met hun rallypas krijgen ze toegang tot rij-simulatoren, plekken waar ze kunnen tekenen of fotograferen, en tot het circuit op het dakterras. Ook kunnen de kinderen, na aanschaf van een rallyboek à 4 euro, leuke opdrachten ofwel 'rallyproeven' uitvoeren. 

Porsche-museum

Volwassenen

Ondertussen kunnen de volwassenen de vaste tentoonstelling van ruim tachtig Porsche-modellen bekijken. Natuurlijk staan er iconische modellen als de Porsche 356 en 917. De geschiedenis van het bedrijf, de straatauto's én motorsport komen aan bod. Op de interactieve touchwall kan de 90 jaar aan historie nog eens teruggeroepen worden in beelden, tekeningen en technische schetsen. 

In de vakantieperiode start (op 25 juli) ook de tentoonstelling New Tracks, over de ontwikkeling van Porsches eerste SUV Cayenne. Verder kan tussen 17 juli en 8 september een tour gemaakt worden door de Porsche-fabriek tegenover het museum. Met andere woorden: volwassenen vervelen zich hier evenmin.

Let op, voor sommige activiteiten is aanmelding vooraf vereist; zie hiervoor onderstaande website. 

Wanneer:
29 juli tot en met 20 augustus 2017
Openingstijden:
dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur; kinderprogramma van 12.00 tot 14.00 uur
Plaats:
Porsche Museum
Porscheplatz 1
70435 Stuttgart-Zuffenhausen
Duitsland
Prijs:
€ 8,00 (diverse kortingen), kinderen tot en met 14 jaar gratis
Meer informatie:
www.porsche.com/museum/en/

Nu op voorraad

Meer Porsche 61 tweedehands auto's
Tags: porsche expositie