We verwelkomen de Mercedes-Benz GLE-Klasse, de tweede generatie Jaguar XF en een trits nieuwe uitvoeringen. Verder staan er alweer debutanten te trappelen om onthuld te worden op de New York Auto Show. Twee autotests vullen de nieuwkomers aan.

Mercedes-Benz heeft de vernieuwde 'M-Klasse' onthuld. Naast de nieuwe naam GLE is het belangrijkste nieuws de komst van de GLE 500 e, een plug-in hybride met 14 procent bijtelling. Als Jaguar een nieuw model presenteert kun je spektakel verwachten. Bekijk hoe de nieuwe generatie XF al koorddansend aan het publiek is voorgesteld. De nieuwe XF is lichter, zuiniger en iets compacter, terwijl de binnenruimte is toegenomen.

De cosmetische aangepaste Ford Ranger heeft z'n debuut gemaakt. De pick-up is flink zuiniger geworden. Van de onlangs in Genève onthulde Toyota Avensis is een prijs bekendgemaakt: deze uitvoering met 20 procent bijtelling gaat 28.995 euro kosten. 

Nieuwe uitvoeringen: Volvo en meer

Slechts tweehonderd stuks van de Volvo V60 D5 Twin Engine, het broertje van de populaire plug-in hybride, komen naar Nederland. Ook voor de D5 rekent de Belastingdienst maar 7 procent bijtelling. Daarnaast verfrist Volvo het aanbod van de V70 met drie nieuwe motoren, drie nieuwe uitvoeringen en een geoptimaliseerde automaat. Voor de XC70 is er een verbeterde dieselmotor.

In het afscheidsjaar van de Land Rover Defender heeft de Britse kledingontwerper Paul Smith er nog een mogen aankleden. 'More for less' ofwel 'meer voor minder' is wat Lotus de Exige S meegeeft in Club Racer-uitvoering: meer circuitpotentieel bij minder gewicht. Dacia start volgende maand al met de verkoop van de stoere Lodgy Stepway.

Ford Mondeo 2014

Geteste auto's: Mondeo en Celerio

De eerste autotest die we deze week presenteerde is die van de nieuwe Ford Mondeo. Zijn veelzijdigheid is z'n grootste kracht. Nummer 2, de Suzuki Celerio, is een soort 'Alto 2.0' want diens voordelen zijn gebleven. Maar de Celerio biedt net wat meer ruimte en waar voor z'n geld. 

Autoshow New York bijna van start

De New York International Auto Show 2015 gaat komende week van start. Kia heeft de eerste foto vrijgegeven van de nieuwe Optima, die daar in première gaat. Toyota zal het hybride-assortiment uitbreiden met de RAV4 Hybrid. Voor Cadillacs nieuwe vlaggenschip CT6 komen nieuwe zescilindermotoren beschikbaar, waarvan de specificaties al bekendgemaakt zijn.

Het eerste model van McLaren nieuwe Sports Series gaat 570S heten. Daarmee is het ook het vermogen van de nieuwe tweezits sportauto bekend. Meer informatie over de New York Auto Show vind je, in de loop van donderdag, op onze website.