Om het veertigjarig bestaan van Mercedes-huistuner AMG niet ongemerkt voorbij te laten gaan, presenteert Mercedes-Benz in New York twee extra bijzondere modellen. De verlengde coupé CL65 AMG 40th Anniversary edition en de CLK63 AMG Black Series.

De CLK63 AMG Black Series is een straatversie van de Safety Car die in de Formule 1 wordt gebruikt. Veel sportieve elementen hebben daarom hun weg naar de CLK gevonden, zoals vele strekkende meters koolstofvezel, aluminium, leder en alcantara. Ook op technisch gebied zijn uit de autosport afkomstige onderdelen toegepast, zoals een sportuitlaat, sperdifferentieel en afzonderlijke oliekoeler voor de achterwielaandrijving.

De 6,3-liter V8-motor levert niet minder dan 500 pk en bereikt met een koppel van 631 Nm binnen 4,1 seconden een snelheid van 100 km/h. De topsnelheid is nog altijd begrensd, maar voor de verandering eens niet op 250 km/h, maar op 300 km/h. De Black Series kost een slordige 70.000 euro meer dan de ‘gewone’ CLK63 AMG met een vanafprijs van ongeveer twee ton.