De onderdelen komen uit China, het ontwerp is niet meer zo piep en toch gaat het hier om een splinternieuwe auto. In het Engelse Longbridge rolt opnieuw een klassieke MG van de lopende band.

Het heeft even geduurd, maar na een tussenpoze van twee jaar rollen er weer auto’s uit de Britse Rover-fabriek. Het Chinese Nanjing Automobile Corporation, dat de failliete boedel van MG en Rover opkocht, produceert er sinds kort de MG TF, die in 1995 het licht zag als MG F. Na de feestelijke herstart van de productie gaat de verkoop in Groot-Brittannië deze zomer van start.

Liefhebbers van klassiek Engels blik kunnen hun hart ophalen, want de Chinese MG TF is bij voorbaat een klassieker. Enerzijds vanwege de leeftijd van het ontwerp, anderzijds omdat het maar de vraag is hoe lang het model, na een productiestop van twee jaar, de concurrentie met andere sportieve roadsters aankan.

Maar laten we positief zijn, want de originele TF was een aantrekkelijke cabrio met prettige rijeigenschappen. In combinatie met een aangenaam prijskaartje en goede ondersteuning van een enthousiast dealernetwerk liggen er ook nu nog kansen voor de Modern Gentleman, want dat is waar de afkorting MG tegenwoordig voor staat. Of er plannen zijn de MG TF naar Nederland te halen, is niet bekend.