Audi heeft het er lang om laten spannen, maar op de IAA van Frankfurt verschijnt dan toch eindelijk de RS6, alleen als Avant. De V10 uit de S6 en S8 is voorzien van dubbele turbo en daarmee loopt het vermogen op tot maar liefst 580 pk.

De turbostation profiteert ook van een indrukwekkend koppel: 650 Nm. De sprint van 0 tot 100 km/h neemt slechts 4,6 seconden in beslag. Exact tien seconden later staat de teller op 200 km/h. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Uiteraard is de Audi RS6 uitgerust met quattro vierwielaandrijving. Dynamic Ride Control is optioneel leverbaar. Hiermee worden alle bewegingen van het onderstel onder controle gehouden.

Door al deze verbazingwekkende prestaties zouden we haast vergeten dat de RS6 er ook gewoon goed uitziet. Met standaard 19-inch lichtmetalen velgen (een maatje groter kan ook), stoere bumpers, ovalen uitlaten en de kenmerkende single-frame grille. De Audi RS6 Avant komt in april 2008 op de Duitse markt voor 101.750 euro. Hoe lang de Nederlandse liefhebbers moeten wachten is nog niet precies bekend. De prijs zal in ons land ongetwijfeld een stukje hoger komen te liggen.