Hyundai iX55 eerste foto

Zoals bekend haalt Hyundai de voor de Amerikaanse markt ontwikkelde Veracruz naar Europa. Nu is de auto voor het eerst in zijn Europese gedaante te zien. De iX55, zoals de SUV aan deze kant van de plas gaat heten, beleefde zijn Europese première op de autoshow in Moskou.

Grote verschillen zijn er nauwelijks waar te nemen tussen de Europese iX55 en de Veracruz, die al sinds enige tijd dienst doet in de Verenigde Staten. Naast enkele exterieurdetails gaat het vooral om technische aanpassingen. Zo zijn de rijeigenschappen wat meer op de Europese rijstijl afgestemd. Met de iX55 wil Hyundai in Europa de strijd aangaan met modellen als de Mercedes M-Klasse, BMW X5 en Range Rover.

Het grootste verschil tussen de Amerikaanse en de Europese versie zit hem in de motorisering. In Europa kun je immers niet meer aankomen zonder dieseluitvoering. De iX55 krijgt de beschikking over een volledig nieuwe 3,0-liter turbodiesel. Deze krachtbron levert ruim 200 pk vermogen. De motor wordt gekoppeld aan een zestraps automatische transmissie. Hyundai heeft nog geen datum bekendgemaakt waarop de auto definitief de overstap moet gaan maken.