Kia geeft de Magentis een flinke facelift waarbij de voor- en achterzijde een nieuw aanzicht krijgen. De Nederlandse importeur haalde vorig jaar de middenklasser uit het assortiment, de gefacelifte versie komt dan ook niet naar ons land.

Kia heeft de voor- en achterkant van de Magentis flink aangepakt en alle motoren hebben meer vermogen gekregen. Dankzij de aanpassingen groeide de auto met 6,5 centimeter en meet de kofferbak nu 500 liter.

De neus van de auto is volledig nieuw en lijkt een beetje op die van de Honda Accord. De grille geeft het nieuwe familiegezicht van Kia weer. Aan de achterkant monteert het merk een nieuwe bumper en achterlichten, die van de Saab 9-5 lijken te komen. De wijzigingen in het interieur beperken zich tot nieuwe stoelen en nieuwe materialen op het dashboard.

De vernieuwde Magentis krijgt de beschikking over drie motoren. De instapper, een tweeliter benzinemotor, heeft nu 20 pk extra waarmee het totaal op 164 komt. Voor meer vermogen is er de 2.7 V6 met 193 pk. De enige verkrijgbare diesel stijgt 10 pk in vermogen en biedt nu 150 pk. In Duitsland en België is de vernieuwde Magentis per direct te bestellen.