Lexus LFA

Lexus stelt een strenge voorwaarde aan kopers van de gelimiteerde LFA supercar. Als de eigenaar de auto binnen twee jaar wil verkopen dan heeft de Lexus-dealer het eerste recht op kopen.

Lexus wil voorkomen dat de gelimiteerde en daarmee zeldzame LFA een speelbal wordt van handelaren en speculanten. Daarom stelt het merk een strenge voorwaarde aan kopers van de sportauto. Als ze de auto binnen twee jaar verkopen dan heeft de dealer het eerste recht op aankoop van de auto.

Lexus bedacht in de Verenigde Staten eerst een leaseconstructie die het onmogelijk zou maken om de auto te verkopen. Van dat systeem is het merk uiteindelijk afgestapt maar daar komt nu dus een clausule voor in de plaats. Lexus wil niet dat slimme handelaren de auto kopen en vervolgens verkopen voor een veel hogere prijs.

Mocht de koper de LFA toch binnen twee jaar doorverkopen dan moet hij de winst plus enkele bijkomende kosten voor Lexus aan de autofabrikant betalen. Elke koper moet verplicht een contract met deze voorwaarden ondertekenen. Lexus bouwt slechts 500 exemplaren van de LFA en geïnteresseerden in de Verenigde Staten kunnen zich nu melden bij de dealer.