Twee Skoda-fabrieken in Tsjechië sluiten de deuren voor meerdere dagen. Een belangrijke toeleverancier is getroffen door de overstromingen in het land en kan geen onderdelen meer leveren.

De overstromingen in Oost-Europa afgelopen weekend zorgen voor problemen bij Skoda. Een leverancier van interieurpanelen heeft wateroverlast en kan daardoor geen nieuwe onderdelen leveren. Dat dwingt Skoda ertoe om de fabrieken een paar dagen stil te leggen.

De toeleverancier Gruppo Antolin Bohemia is gevestigd in de plaats Chrastava, zo’n 150 kilometer ten noorden van de hoofdstad Praag en tegen de Poolse grens. In dat gebied vonden afgelopen weekend zware overstromingen plaats.

Vanaf donderdag sluiten twee Skoda-fabrieken hun poorten. Dat betekent dat de productie van de Fabia en Octavia geheel stil komt te liggen. De andere fabriek, waar de Superb, Yeti en Roomster van de band rollen, schrapt enkele productieshifts maar heeft voldoende voorraad om door te gaan met de productie. Begin volgende week moeten alle problemen weer verholpen zijn en kan Skoda weer op volle toeren produceren.