Hyundai Velostar Concept

Hyundai gaat het weer proberen met een coupé. In 2011 komt het merk met een concurrent voor de Volkswagen Scirocco en Opel Astra GTC op de markt.

In 2009 verdween de Hyundai Coupé van de markt maar een opvolger kwam er niet. Hyundai werkt nu alsnog aan een nieuwe coupé maar die zal lager in de markt worden gezet dan het model dat hij opvolgt. De auto leunt technisch op de i30 en moet de strijd aangaan met de Volkswagen Scirocco.

Op de autosalon van Parijs in oktober stelt Hyundai de nieuwe coupé voor aan het grote publiek. Het ontwerp krijgt veel elementen mee van de Velostar Conceptcar uit 2007. Dat betekent dat de coupé een kort en gedrongen uiterlijk krijgt en een neus die veel overeenkomsten vertoont met de aankomende i40.

Ook gaan er geruchten over een asymmetrisch ontwerp, met twee portieren aan de bestuurderszijde en één portier aan de passagierskant. Een geschikte motor ligt in ieder geval al klaar: Hyundai’s nieuwe 1.6 benzinemotor met directe inspuiting. Dit blok produceert 140 pk maar het merk werkt ook aan een turboversie met zo’n 180 pk.