Suzuki Swift

Suzuki heeft meer foto’s vrijgegeven van de nieuwe Swift. Zo kunnen we eindelijk een blik werpen op het interieur van de hatchback.

Suzuki levert de nieuwe Swift als vanouds weer als driedeurs en vijfdeurs. In Nederland komt er slechts een motor beschikbaar voor de hatchback, een nieuwe 1.2 benzinemotor. De 1.3 diesel gaat aan onze neus voorbij, Suzuki Nederland verwacht dat er te weinig vraag zal zijn naar de zelfontbrander.

De 1.2 stelt de Swift in staat om in 12,3 seconden van 0 naar 100 km/u te ‘sprinten’ en houdt het voor gezien als de teller 165 km/u aanwijst. Suzuki belooft een verbruik van 5,0 l/100 km, oftewel 1 op 20. De CO2-uitstoot bedraagt 116 g/km. Suzuki geeft ons verder nog informatie over de grootte van de kofferbak. Die is met 211 liter niet uitgesproken ruim maar met de achterbank omlaag groeit de laadruimte naar 512 liter.

Toen Suzuki vorige week de eerste foto’s van de nieuwe Swift vrijgaf moesten we het nog doen met twee studioshots van de voorkant. Nu kunnen we ook een blik op de achterkant en het dashboard werpen. Het interieur is er flink op vooruit gegaan ten opzichte van de huidige Swift. Aluminiumkleurige afwerkdetails, een fraai instrumentarium en diverse displays met witte verlichting waarderen het dashboard behoorlijk op.