De Chinese autobouwer SAIC gaat de in China onthulde Roewe 350 ook in Groot Brittannië bouwen. De oude Rover-fabriek in Longbridge moet de compacte sedan gaan produceren.

SAIC wil de nieuwe Roewe 350 in Engeland gaan produceren. De sedan moet naast de MG6 in de oude MG/Rover-fabriek in Longbridge van de band gaan lopen. Dat heeft de vice-president van het Chinese concern, Chen Zhixing, aan Automotive News bevestigd.

De productie van de 4,50 meter lange sedan is onlangs in het Chinese Nanjing gestart. De 350 heeft een 1,5 liter benzinemotor aan boord, gekoppeld aan een vijftraps automaat. Het is het derde model van het merk Roewe, dat is gebaseerd op de fundamenten van Rover.

De Roewe 750 is een licht aangepaste Rover 75. Iets kleiner maar technisch gebaseerd op de 750 is de Roewe 550, die wel een eigen ontwerp heeft. SAIC mag de merknaam Rover niet gebruiken maar heeft wel de merknaam MG in handen. Naast de aloude TF bouwt SAIC de MG6 in China. Dat model moet vanaf eind dit jaar ook in Longbridge van de band gaan rollen. Zoals met alle Chinese plannen in Europa is het nog maar de vraag of dat gaat lukken. SAIC wil in de toekomst de Roewe 350 en MG6 ook in andere Europese landen gaan verkopen.