De eerste foto’s van de gefacelifte R-Klasse zijn op internet beland. Mercedes pakt vooral de voorkant van de crossover aan, die is nu meer in lijn met de nieuwe modellen van het merk.

Mercedes geeft de R-Klasse na vier jaar een flinke facelift. De hele voorzijde gaat op de schop. Het is de laatste Mercedes – op de iconische G-Klasse na – die afscheid neemt van de ronde koplampen. Opvallend is de enorme grille van de vernieuwde R-Klasse. De twee ronde lichten onderin de bumper kennen we van de E-Klasse maar er komen ook uitvoeringen met op die plaats LED-dagrijverlichting.

Aan de achterkant blijven de wijzigingen beperkt tot anders ingedeelde achterlichtunits en de toevoeging van twee grote, langwerpige reflectoren in de achterbumper. Ook in het interieur blijft veel bij het oude maar daar was al weinig mis mee.

Omdat de foto’s zijn uitgelekt ontbreekt de officiële informatie nog. Het Mercedes Passion Blog meldt dat de vernieuwde R-Klasse gemiddeld 0,8 l/100 km zuiniger is geworden. Die winst wordt vooral gehaald door de verbeterde dieselmotoren. Nieuwe technieken zoals een start/stop-systeem en de zeventraps automaat gaan aan de vernieuwde R-Klasse voorbij.