Het onverwachte succes van de BMW X6 heeft BMW doen besluiten om de komst van een X4 model opnieuw in overweging te nemen. Dat vertellen insiders tegen het Britse magazine Autocar.

We hebben al twee jaar niets meer vernomen van de BMW plannen om met een X4 te komen, een cross-over op het platform van de BMW X3. Nu meldt het tijdschrift Autocar echter dat bronnen binnen het autoconcern de mogelijkheid van een X4 bevestigen: “We hebben nog geen echte beslissing genomen, maar het succes van de X6 laat zien dat er nog steeds vraag is naar sportieve off-roaders.”

De BMW X6 verscheen in 2008 op de markt. Het Beierse bedrijf had verwacht om nu circa 40.000 stuks wereldwijd afgezet te zullen hebben. Het werden er, tot grote vreugde bij BMW, echter twee keer zo veel. Vanwege dit verkoopsucces zou het idee van een kleiner model weer op tafel ligt. De modelnaam X4 ligt daarbij voor de hand.

Terwijl twee jaar geleden gesproken werd over een off-road sedan, heeft de Autocar-bron het nu over een sportieve cross-over die kenmerken heeft van een coupé en een SUV. Deze kan worden gebouwd op het platform van de aanstaande X3, die later dit jaar verwacht wordt. De laatste jaren ontwikkelt BMW vaker cross-overs, zoals de hiernaast afgebeelde X1 en 5-serie GT.