BMW viert de zeventigste verjaardag van de overwinning die het merk boekte in de Mille Miglia. Speciaal voor de Italiaanse markt komt BMW met de gelimiteerde Z4 Mille Miglia Limited Edition.

Zeventig jaar geleden won de BMW 328 Kamm Coupé de legendarische Mille Miglia-race. Om dat te vieren komt BMW met de tot 99 stuks gelimiteerde Z4 Mille Miglia Limited Edition. Helaas voor de Nederlandse liefhebbers, de auto blijft voorbehouden aan het thuisland van de Mille Miglia, Italië.

De Z4 Mille Miglia is gebaseerd op de Z4 sDrive 35is. De aanpassingen zijn van cosmetische aard: 19 inch lichtmetalen wielen, zwarte grille, matzilveren lak en Mille Miglia-badges. In het interieur onderscheidt de gelimiteerde editie zich met alcantara beklede sportstoelen met rode stiksels.

Onder motorkap ligt de bekende 3,0 liter zescilinder met 335 pk die de cabriolet in 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u laat sprinten. Op donderdag 6 mei is de Mille Miglia 2010 van start gegaan. De race bestaat nog altijd maar dan als klassiekerrally. Een indrukwekkende stoet klassiekers rijdt in drie dagen tijd van Brescia in Noord Italië via Bologna naar Rome en weer terug.