De Skoda Fabia RS is terug en de prijzen zijn bekend. De snelste Fabia kost 23.150 euro en is er ook als Combi voor 24.050 euro.

Skoda grijpt de facelift van de Fabia aan om de RS weer terug in het assortiment te brengen. De Tsjechen hebben meteen de prijs bekend gemaakt van de snelle Fabia: 23.150 euro. Bijzonder in dit segment is dat Skoda de RS ook als Combi aanbiedt. In dat geval vermeldt het prijskaartje 24.050 euro.

De RS deelt z’n techniek met de Volkswagen Polo GTI en Seat Ibiza Cupra. De 1.4 TSI met turbo en supercharger produceert een vermogen van 180 pk. Die laat de Fabia in slechts 7,3 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten. Mocht je er behoefte aan hebben, dan haalt de RS een topsnelheid van 224 km/u.

Net als z’n Spaanse en Duitse broertje is de TSI-motor standaard gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat. Een handbak kan de Volkswagen Groep om een of andere reden nog niet leveren voor deze motor. Om alle 180 paarden een beetje knap op de weg te krijgen heeft de RS standaard een XDS elektronisch sperdifferentieel. Volgende maand staan de snelle bommetjes in de showroom.