Nog even geduld, dan trekt BMW het doek af van de nieuwe X3. De Duitsers slingeren alvast wat teasers het internet op om het publiek warm te maken voor de komst van de nieuwe SUV.

De X3 is altijd een beetje het lelijke eendje in het gamma van BMW geweest. De SUV stond steeds in de schaduw van de succesvolle X5 en later de X1. Daar moet met een nieuwe generatie verandering in komen. BMW onthult het nieuwe model deze zomer.

Op de eerste teasers kunnen we alvast zien dat het uiterlijk geen grote verrassing gaat worden. Een beetje X1, een snufje X5 en wat lijnen van de 5-serie GT en zie daar: de nieuwe X3. De nieuweling groeit behoorlijk in de lengte om het gat met de X1 groter te maken. De compacte SUV snoept nu te veel klanten weg bij de X3.

Sinds de komst van de eerste generatie X3 is er veel veranderd. Mercedes kwam met de GLK en Audi presenteerde de Q5. Die modellen zijn de inmiddels verouderde X3 qua verkoopaantallen ruimschoots voorbij gestreefd. Het is de wet van de remmende voorsprong. Vanaf deze herfst is BMW echter weer helemaal terug in dit segment.