De nieuwe Volkswagen Jetta is gesnapt in de omgeving van Detroit in de Verenigde Staten. De auto reed daar ongecamoufleerd z’n testrondjes.

Een bezoeker van het GM-forum heeft de nieuwe Volkswagen Jetta op de gevoelige plaat vastgelegd. Volkswagen voert op dit moment de laatste tests uit met de sedan, die later dit jaar onthuld zal worden. Het testteam was met twee auto’s actief in de buurt van het oude Amerikaanse hoofdkantoor van Volkswagen in Auburn Hills.

Om nieuwsgierigen te misleiden plakten de testrijders andere logo’s op de auto’s. Het symbool lijkt nog het meest op het logo van de Chinese autobouwer Chery. Dit trucje paste Volkswagen al eens eerder toe, enkele jaren geleden stuurde het merk prototypes van de Tiguan de weg op met Hyundai-logo’s.

De Jetta krijgt veel stijlelementen mee van de Compact Coupé Concept, die Volkswagen begin dit jaar liet zien op de autoshow van Detroit. De Jetta zal dan ook vooral voor de Amerikaanse markt van belang zijn maar komt ook naar Europa. Het huidige model is zowel technisch als optisch nog nauw verwant aan de ‘oude’ Volkswagen Golf V.