Wel eens van de Lotus Europa gehoord? Het model moet na slechts vier jaar het veld ruimen wegens tegenvallende verkoopresultaten. En dat heeft Lotus aan zichzelf te danken.

De productie van de Lotus Europa stopt na amper vier jaar, zo meldt De Telegraaf. De sportauto stond altijd in de schaduw van de Elise en krijgt geen kans meer om daar verandering in te brengen. Lotus introduceerde de Europa in 2006 als allround alternatief voor de meer hardcore Elise.

De nieuwe Evora draait de Europa definitief de nek om. Voordat de veel fraaiere Evora op de markt kwam was de Europa al geen succes maar het nieuwe model maakt de Europa helemaal overbodig. De Evora is marginaal duurder maar veel moderner, sneller en volgens velen mooier dan de Europa.

De Europa was desondanks een interessante sportauto. Het merk bood de auto in Nederland aan voor 67.950 euro. Voor dat geld kreeg je een sportauto met een 2.0 turbomotor met 200 pk, die in slechts 5,8 seconden van 0 naar 100 km/u sprint. Nederlandse liefhebbers hebben pech: importeur Van der Kooi heeft geen modellen meer op voorraad staan.