Oprah Winfrey onthult New Beetle

Volkswagen geeft 275 New Beetles weg bij Oprah Winfrey. Alleen… de auto moet nog officieel onthuld worden dus de gelukkige winnaars dienen nog even geduld te hebben.

Het moet niet gekker worden. Volkswagen presenteert de eerste teaser van de volgende generatie New Beetle in de talkshow van Oprah Winfrey. En met een reden, want het merk geeft maar liefst 275 nieuwe Beetles weg aan het publiek van de populaire tv-dame.

Om de gelukkige winnaars alvast een idee te geven van hun nieuwe auto onthulde Winfrey een silhouet van de Beetle. Daarop is te zien wat Volkswagen eerder al verkondigde, namelijk dat de volgende generatie van de retro-auto een sportievere inslag krijgt.

De auto heeft minder ronde vormen en moet veel betere rij-eigenschappen bieden. De Beetle staat op het onderstel van de huidige Golf en niet op het nieuwe modulaire platform dat door de Sharan wordt gebruikt. De onthulling van de nieuwe Beetle laat niet lang meer op zich wachten, in het voorjaar van 2011 start de verkoop in de Verenigde Staten al. Europa volgt waarschijnlijk in de zomer.