De nieuwe Ford Focus komt pas begin 2011 op de markt, ruim een jaar na de onthulling. De auto gaat over de hele wereld in nagenoeg dezelfde vorm verkocht worden. De motoren voor Europese markt zijn nu bekend.

De Ford Focus heeft een enorme aanlooptijd. Begin dit jaar onthulde Ford het nieuwe model en inmiddels zijn ook de Wagon en ST gepresenteerd. De hatchback staat echter nog steeds niet in de showroom. Dat gaat begin volgend jaar gebeuren, ruim een jaar na de eerste onthulling.

Hoe dan ook, de motoren van de Europese versie zijn bekend. Het gamma start met de bekende 1.6 Duratec benzinemotor. Deze turboloze krachtbron is er met 105 en 125 pk. Nieuw zijn de twee 1.6 turbomotoren met 150 en 180 pk. Om alvast een indruk te geven van die laatste geeft Ford wat cijfers vrij: het ’0 tot 100 km/u sprintje’ duurt slechts 7,9 seconden en de CO2-uitstoot bedraagt 139 g/km. Dat betekent dat deze krachtige motor in de twintig procent bijtellingscategorie valt.

In het dieselassortiment vinden we bekende krachtbronnen terug. De 1.6 – met 95 en 115 pk – is voortaan schoner en zuiniger. Alle 1.6-motoren, dus ook de benzinevarianten, zijn uitgerust met een start/stop-systeem. Er is ook een 2,0 liter diesel, met 140 of 160 pk. De ST krijgt de 2.0 vijfcilinder met 250 pk onder de motorkap maar dat maakte Ford onlangs al bekend op de autosalon van Parijs.