MG

Begin 2011 start, als alles goed gaat, de productie van een nieuw model MG in de oude MG/Rover-fabriek in het Engelse Longbridge. Deze keer moet het echt gaan lukken.

De MG/Rover-fabriek in Longbridge sloot vijf jaar geleden zijn deuren na het faillissement van de Britse fabrikant. De Chinezen gingen er met de inboedel vandoor en brachten in China nieuwe modellen uit met oude Rover-techniek als basis. Die modellen wil de Chinese eigenaar SAIC nu ook in Europa in elkaar gaan schroeven, zo meldt de Britse krant Financial Times.

Begin 2011 worden de productiebanden in Longbridge weer opgestart. MG start met de verkoop van de MG6, een hatchback die is gebaseerd op de Roewe 550 – die in China al enige tijd wordt verkocht. Later komt ook de sedan naar Engeland. Als de auto in Groot Brittannië aanslaat dan maakt MG zijn comeback in de rest van Europa.

Het ‘nieuwe MG’ is niet meer te vergelijken met het merk dat vijf jaar geleden verdween. MG wordt opnieuw in de markt gezet met laaggeprijsde, aantrekkelijke modellen. De onderdelen van de nieuwe auto’s komen voor een groot deel uit China, alleen de assemblage vindt straks plaats in Engeland. Het is de tweede keer na het faillissement dat de fabriek weer wordt opgestart. In 2008 probeerden de Chinezen de aloude MG TF een nieuw leven te geven, een poging die jammerlijk mislukte. Wel zijn de kantoren rondom de fabriek nog altijd in gebruik als ontwikkelingscentrum voor nieuwe modellen, die dan uiteindelijk in China worden verkocht.