Ford heeft de nieuwe Ranger klaar. De pick-up gaat in 180 landen over de hele wereld verkocht worden, waaronder in Nederland.

De nieuwe Ford Ranger is vandaag onthuld op de autoshow van Sydney. Die plaats is niet toevallig, Australië is een belangrijke pick-upmarkt en bovendien vond een deel van de ontwikkeling van het model ‘down under’ plaats.

De Ranger komt met drie motoren op de markt: 2.2 dieselkrachtbron met 150 pk en 375 Nm koppel, een 3.2 diesel die 200 pk vermogen en 470 Nm koppel voortbrengt en nog een 2,5 liter benzinemotor maar die zal niet naar Nederland komen.

De nieuwe pick-up komt met vier verschillende cabines, in twee rijhoogten en met twee- en vierwielaandrijving op de markt. De auto staat op een nieuw onderstel dat is ontwikkeld in samenwerking met Mazda. De ophanging is eveneens nieuw maar achter maakt de Ranger nog ouderwets gebruik van bladveren. Ford belooft dat de stabiliteit van de auto is toegenomen, iets wat vooral belangrijk is op slechte, onverharde wegen.

In totaal brengt Ford de Ranger in 180 landen op de markt maar niet in de Verenigde Staten en Canada. Vreemd, omdat pick-ups ook daar populair zijn en de Ranger daar nu ook in de prijslijst staat. Ford bouwt op dit moment nieuwe fabrieken in Zuid-Afrika en Argentinië, in deze landen gaat het model uiteindelijk ook van de band lopen.