Infiniti Center

Infiniti sluit het Infiniti Center in Rotterdam waardoor er nog maar een vestiging overblijft. De importeur verwacht te kunnen groeien in de toekomst maar dit moment is het niet rendabel om twee showrooms in de lucht te houden.

Wie in de markt is voor een Infiniti-model kan voortaan alleen nog maar in Amsterdam terecht. Het Japanse luxemerk is genoodzaakt de vestiging in Rotterdam te sluiten wegens tegenvallende verkoopaantallen. Het personeel verhuist van de Maasstad naar Amsterdam.

Dit jaar bleef de teller van Infiniti steken op 66 auto’s. Voor een nieuw luxemerk in een lastige economische tijd is dat volgens de importeur ‘een uitstekende start’. Ter vergelijking: de grootste concurrent Lexus verkocht dit jaar tot nu toe ruim 600 auto’s in Nederland.

Directeur Tim Tozen van importeur Autobinck zegt tegen vakblad Automobiel Management dat de nieuwe M sedan, waarvan de verkoop inmiddels is gestart, de aantallen zal vergroten. Hij verwacht vooral veel van de M Hybrid, die volgend jaar verschijnt: “Die zal voor een significante groei zorgen.”