In de toekomst worden de Jeeps Patriot en Compass vervangen door één model maar tot die tijd moeten de afzonderlijke modellen nog even mee. Daarom heeft Jeep de Patriot licht opgefrist. Hoewel het vooral om uiterlijkheden gaat zou de terreinwagen ook minder brandstof verbruiken.

Het is niet een-twee-drie te zien maar toch is het exterieur van de Jeep Patriot licht aangepast. Zo is het radiatorrooster voortaan in de kleur van de body en staan de mistlampen meer naar het midden. Ook de achterzijde is op details vernieuwd. Het merk biedt vier nieuwe lakkleuren aan.

Belangrijker zijn natuurlijk de off-road capaciteiten. Jeep laat het 2011-model ruim 2,5 centimeter hoger boven de grond rijden. De besturing en afstelling van het onderstel zijn verbeterd. De aangepaste Jeep Patriot is verkrijgbaar met voor- of vierwielaandrijving. Hill-Descent Control en traction control zijn standaard.

In het interieur zijn enkele nieuwe en vernieuwde features te vinden, waaronder sfeerverlichting, de middenarmsteun en de bekleding. Het stuurwiel biedt nu de mogelijkheid om zaken als radio, cruise control en handsfree telefoon te bedienen. Optioneel biedt de Patriot Bluetooth-aansluiting. De compacte SUV zal verkrijgbaar zijn in de uitrustingsniveau’s Sport, Latitude en Latitude X.

Het merk laat weten dat het 2011-model van de Patriot zuiniger in brandstofverbruik is dan zijn voorganger. Er circuleert een cijfer van 5,5 l/100 km maar Jeep zelf beperkt zich tot de woorden ‘ongeëvenaard 4×4-verbruik’. Wat de terreinwagen gaat kosten is op dit moment nog onbekend. De levering start in de Verenigde Staten, vanaf eind dit jaar.