Jaguar XF Sportbrake teaser

Met een via Twitter verzonden foto laat Jaguar weten wat haar voornemens zijn voor 2012: de lancering van de Jaguar XF Sportbrake. De stationwagon van het populaire model zal in maart worden onthuld.

Het Britse merk Jaguar verlicht de donkere dagen rond kerst door te bevestigen dat er in 2012 een wagon-variant verschijnt van de sportsedan XF. Dat doet ze via Twitter, met een foto waarop de kerstman cadeautjes laadt uit een slechts half gecamoufleerde Sportbrake. De bijbehorende tweet hint naar de aanzienlijke bagageruimte – de exacte inhoud kennen we overigens nog niet.

De naam Sportbrake verwijst naar ‘shooting brake’, een carrosserievariant die weer in opkomst is. De XF Sportbrake heeft er zeker kenmerken van: twee deuren en een coupé-achtige daklijn. Ook kunnen we de nodige luxe verwachten, gezien het weelderig gebruik van leder, hout en andere hoogwaardige materialen in de XF sedan. En het zou geen Jag zijn als er niet ook een krachtige motor in komt te liggen, die de achterwielen aandrijven.

Een auto om naar uit te zien dus. In Europa – en zeker Nederland -, waar we veel van stationwagons houden, zou de Sportbrake de populariteit van XF nog meer omhoog kunnen stuwen. Met het nieuwe model gaat Jaguar de concurrentie aan met bijvoorbeeld de Cadillac CTS Sport Wagon, BMW 3 Serie Wagon en Audi A4 Avant.

Jaguar is van plan – over goede voornemens gesproken – om de XF Sportbrake al in maart 2012 te onthullen op de Autosalon van Genève. Later zullen prijzen en leverdata worden vastgesteld. Wil je niet zolang wachten op de eerstvolgende informatie, volg dan het laatste nieuws via @Sportbrake op Twitter.