De nieuwe Mercedes SLK staat te trappelen om onthuld te worden. Voordat Mercedes zelf de eerste foto’s presenteert zijn er – opnieuw – beelden uitgelekt van de coupé-cabriolet.

Voor de tweede keer in korte tijd zijn er plaatjes van de nieuwe Mercedes SLK op internet beland. Deze afbeeldingen zijn afkomstig van het patentenbureau waar Mercedes de ontwerpen heeft ingediend. Maandag liet hetzelfde bureau ook al tekeningen van zustermerk Smart uitlekken.

Op de afbeeldingen is goed te zien dat Mercedes met het ontwerp vasthoudt aan de succesformule van de huidige SLK. Wel is de nieuwe wat stoerder vormgegeven. Kijk maar eens naar de grovere neus en de sportief vormgegeven achterkant, die zelfs een beetje doet denken aan de SLR.

Voor de officiële informatie moeten we nog wachten tot de autosalon van Genève, waar Mercedes de SLK officieel onthult. Onder de motorkap vinden we in ieder geval de nog verse 1.8 turbomotor, die bij Mercedes als 200 CGI (met 184 pk) en C250 CGI (met 204 pk) door het leven gaat.