Audi S3

Op de autoshow in Parijs zal niet alleen de nieuwe Audi S3 worden onthuld, ook de A3 Sportback maakt er zijn werelddebuut. Nu al druppelen de eerste specificaties binnen.

Dat de Audi S3 eind september op de autosalon van Parijs onthuld wordt was al bekend. Nu meldt het Britse tijdschrift Autocar dat ook de A3 Sportback gereed is voor de show. De twee modellen zullen samen op de Audi-stand te bewonderen zijn.

Audi-insiders weten ook al wat nieuwtjes te vertellen aan Autocar. De vijfdeursversie van de A3, de Sportback, krijgt een 39 mm langere wielbasis dan de A3 waarvan hij is afgeleid. Dat brengt het totaal op 2.640 mm. De passagiers achterin krijgen hiermee extra beenruimte.

Over de S3 schreven eerder dat deze 280 pk onder de motorkap krijgt. Dat wordt iets minder, 276 pk om precies te zijn. Niet getreurd, de voorziene 0-100 km/u-sprint in 5,5 seconden wordt wel waargemaakt. De motor die hiervoor gaat zorgen is een tweeliter, viercilinder met turbo.

Van spionagefoto's kunnen we afleiden dat de S3 een bodykit met diffuser en dubbele uitlaat krijgt. Deze meest sportieve A3 wordt voorzien van 18 inch lichtmetalen wielen. De rest zien we over een maand in Parijs.