Audi heeft de A4 Allroad Quattro licht aangepast. Naast wijzigingen aan het in- en exterieur is de CO2-uitstoot verminderd. De prijzen van het vernieuwde model liggen ruim 3.000 euro lager dan voorheen.

Op 10 februari aanstaande staat een opgefriste A4 Allroad Quattro in de Audi-showrooms. Vanaf heden is de auto te bestellen. De prijzen beginnen bij 49.570 euro inclusief btw en BPM. Dat is 3.030 euro lager dan het huidige instapmodel.

Audi heeft de vierwielaangedreven A4 bijgepunt. De voor- en achterzijde zijn opnieuw getekend, wat je bijvoorbeeld ziet aan de gewijzigde koplampen, grille en achterlicht-units. In de auto is het stuurwiel aangepast. Verder past Audi andere materialen toe, zoals chroom. De A4 Allroad heeft voortaan standaard een start/stop-systeem en elektromechanische stuurbekrachtiging. Dat vermindert de CO2-uitstoot, zo stelt Audi, maar cijfers hierover zijn nog niet beschikbaar.

De A4 Allroad Quattro voor 2012 zal in vier uitvoeringen beschikbaar zijn. De tweeliter TFSI-benzinemotor van 211 pk kan worden gecombineerd met een zestraps handbak (vanaf 49.570 euro) of met de zeventraps S tronic-transmissie (51.620 euro). De eveneens 2 liter grote TDI-dieselmotor van 177 pk wordt alleen geleverd met de handmatige versnellingsbak. De prijzen beginnen bij 49.530 euro. Het topmodel is de 3.0 TDI (245 pk), met de S tronic, en wordt voor 62.490 euro op naam geschreven.

Voor de bijgepunte A4 heeft de Audi-dealer diverse nieuwe opties in het assortiment. Voorbeelden zijn 18 inch velgen, ‘fijnnappa’ lederen bekleding, een sportstuur, MMI-navigatie Plus en de veiligheidssystemen Active Lane Assist en Adaptive Cruise Control. Voor een meerprijs van 3.300 euro kun je de auto uitbreiden met de Pro Line. Die voegt onder meer airconditioning, xenon-plus verlichting en een parkeerhulp toe. De Pro Line Business omvat onder andere het Audi Sound System en een diefstal-alarm. Voor deze accessoireslijn wordt 1.295 euro gevraagd.