Mercedes-Benz C-Klasse 2011

Van de volgende generatie Mercedes-Benz C-Klasse verschijnt een cabriolet-uitvoering. Het wordt het meest betaalbare open model van het Duitse merk. In de periode tot 2020 introduceert Mercedes ook andere, nieuwe modellen.

In een interview met de Amerikaanse krant USA Today bevestigt Steve Cannon, CEO of Mercedes-Benz USA, de komst van een C-Klasse Cabrio. Bovendien zullen AMG-versies verschijnen van de volgende generatie C. Hiermee bekrachtigt Cannon de geruchten die opdoken naar aanleiding van spionagefoto's en -video's. Daarop is de C-Klasse Cabrio met hardtop te zien. 

Toch zullen we nog enige jaren moeten wachten voor het model in de showroom staat. De nieuwe C-Klasse verschijnt pas als het nieuwe MRA-platform klaar is. Deze 'Modulaire Architectuur voor Achterwielaandrijving' debuteert in 2013 bij de nieuwe S-Klasse. In 2014 is het de beurt aan de C-Klasse sedan, waarna we de nieuwe cabriolet op z'n vroegst in 2015 tegemoet zullen zien. 

De C-Klasse Cabrio wordt het meest betaalbare open model van Mercedes. Nu nog is de E-Klasse Cabrio dat, met een prijs van bijna 54.000 euro. Cannon geeft een vanafprijs-indicatie van (omgerekend) circa 47.000 euro voor de nieuwe cabrio. 

Met het model wil het Duitse merk een nieuw publiek trekken, de zogenaamde 'Generatie Y'. Dertigers die nu de luxemarkt betreden moeten zodanig worden verleid dat ze de rest van hun leven trouw blijven aan Mercedes-Benz. "Gen Y bevindt zich op de weg naar volwassenheid. Wij zullen overduidelijk op hun radar aanwezig zijn", aldus Cannon.

Gen Y bevindt zich op de weg naar volwassenheid. Wij zullen overduidelijk op hun radar aanwezig zijn

Andere nieuwe modellen

De C Cabrio is slechts een van de elf modellen die Cannon aankondigde voor de periode tot 2020, naast negentien bestaande modellen die worden vervangen. Met het modellenoffensief wil Mercedes de grootste groeifase ooit in Noord-Amerika inzetten. 

Enkele modellen die de Amerikaanse CEO bevestigde zijn de nieuwe CLA-klasse vierdeurs coupé, een cross-over versie die waarschijnlijk GLA gaat heten en de verschillende varianten van de nieuwe S-Klasse. Verder noemde Cannon de elektrische B-Klasse en een concurrent voor de BMW X6, gebaseerd op de M-Klasse. Het is nog niet bekend of al deze nieuwkomers ook in Europa verkocht zullen gaan worden.