Ken je de Kia Carens nog, die tot vorig jaar leverbaar was? Die ietwat oubollige MPV uit Korea? Er staat nu een gloednieuwe Carens gereed die daar absoluut niet meer aan terug doet denken. 

Kia presenteert de eerste, officiële foto's van de nieuwe Carens. En we kunnen tevreden zijn. De Kia Carens doet qua uiterlijk in niets meer denken aan de verouderde MPV die de vorige generatie was. De vervanger is een moderne auto waarvan het front aansluit bij de neus van de nieuwe Cee'd. Inclusief led-lichtjes, aflopende daklijn en aerodynamische vorm. Met de nieuwe Carens heeft Kia alweer een voltreffer getekend. 

Over de techniek is nog zo goed als niets bekend. De Carens staat op het nieuwe platform dat ook de nieuwe Kia Cee'd draagt. De auto maakt z'n werelddebuut op de autosalon van Parijs, volgende week. Op de beurs is hij te zien samen met de nieuwe Pro_Cee'd en de gefacelifte Sorento

Nog eind dit jaar is de MPV verkrijgbaar bij de Kia-dealers. Er zal keuze zijn uit vijf en zeven zitplaatsen. De Kia Carens wordt daarmee een concurrent voor de Ford B-Max en de Renault Scénic. Of de prijzen ook concurrerend zijn zullen we melden zodra deze bekend worden gemaakt.