Screenshots van de interactieve brochure van de Porsche 918 Spyder zwerven over het internet. Het productiemodel blijkt net zo indrukwekkend te zijn als het studiemodel dat eraan vooraf ging.

De Porsche 918 Spyder Concept lijkt een mooie toekomstdroom maar de toekomst is hier. Zie hier de eerste afbeeldingen van het productiemodel, afkomstig uit de interactieve brochure die op internet rondzwerft.

Ook de eerste specificaties zijn op straat beland, of eigenlijk op de website Teamspeed. Die meldt dat de 918 Spyder 800 pk krijgt en dat is aannemelijk omdat Porsche al eerder aankondigde dat de hybride sportauto meer pk's dan de 770 van het studiemodel zou krijgen. Dit vermogen wordt voor het grootste deel gegenereerd door de V8-motor, die 580 pk op de been brengt. Het sprintje van 0 naar 100 km/u kost slechts 3 seconden en 5 seconden later zit je op de ‘200’.

De standaardspecificaties zijn indrukwekkend maar Porsche biedt – als de auto eind 2013 op de markt verschijnt – ook nog het Weissach Package aan. Dan peutert Porsche 35 kilogram van het gewicht af, onder andere door een lichtgewicht remsysteem toe te passen, de middenarmsteun te verwijderen en optioneel ook de airconditioning. Bovendien krijgt de 918 voor en achter koolstofvezel ‘vleugels’ op de bumper. Dit speciale pakket is ook in combinatie met striping te krijgen, in twee bijzondere thema’s: Martini Racing en Salzburg Racing. Ook bijzonder is de 10-laags carrosserielak, die een meerprijs van tienduizenden euro’s heeft.