Steeds meer spionagefotografen leggen vast dat Jaguar een performance-uitvoering van de XF Sportbrake test. Dat voedt de geruchten dat er een XFR of XFR-S Sportbrake op komst is.

Vorig jaar bracht Jaguar de XF Sportbrake uit (eerste foto), september aanstaande staat de sedan XFR-S (tweede) in de showroom. De vraag is dus gerechtigd of er ook van de Sportbrake een snelle XFR-S- of XFR-uitvoering verschijnt.

Aan de ene kant lijkt het daar wel op aangezien een stationwagonversie steeds vaker door spionagefotografen wordt betrapt. Net als de XFR-S sedan is deze 'mule' voorzien van performance onderdelen als grote luchtinlaten, vier uitlaten en grote wielen. 

Aan de andere kant weigert Jaguar te bevestigen dat er een krachtige Sportbrake komt. Eerder gaf directeur Adrian Hallmark al aan dat het moeilijk en kostbaar zal zijn een XFR(-S) Sportbrake te ontwikkelen omdat de achteras afwijkt van die van de sedan. Daar komt bij dat de dieselmotoren uit de Sportbrake ongeschikt zullen zijn voor een performancemodel.

Bovendien zou er te weinig vraag zijn naar zo'n krachtig model, dat de concurrentie zou aangaan met bijvoorbeeld de Audi RS6 Avant en de Mercedes-Benz E63 AMG Estate. Analisten verwachten dan ook dat er hooguit een gelimiteerde oplage van de XFR(-S) Sportbrake verschijnt die als functie heeft het sportieve imago van het merk te versterken.