Dacia stelt niet teleur bij het bekendmaken van de prijzen van de Logan MCV. De stationwagon is er vanaf 11.990 euro.

Dacia heeft de prijzen van de nieuwe Logan MCV prettig laag weten te houden. Met een startprijs van 11.990 euro doet de Logan zijn naam als prijsvechter opnieuw eer aan. Met een bagageruimte van 573 tot 1.518 liter biedt de Logan MCV fors meer ruimte dan z’n broertje Sandero.

De Logan MCV wordt leverbaar met twee motoren, de 90 pk sterke TCe driecilinder benzinemotor en een 1.5 dCi dieselkrachtbron met hetzelfde aantal pk’s. Beide motorversies profiteren dit jaar en volgend jaar van 20 procent bijtelling. De vanafprijs van de diesel bedraagt 14.990 euro.

Er zijn drie uitvoeringen beschikbaar: Ambiance, Laureate en Prestige. De dCi is er alleen als Laureate en Prestige. De basisuitrusting is, zoals je mag verwachten voor dat geld, niet veelomvattend met slechts ABS, stuurbekrachtiging, dagrijverlichting en centrale portiervergrendeling. De Laureate biedt een meer gangbare uitrusting: radio met MP3, Bluetooth en een boordcomputer. Tegen een meerprijs van 1.300 euro biedt de Prestige een multimedia- en navigatiesysteem, airconditioning, cruise control en parkeersensoren.   

Bestellen kan vanaf 1 november, medio die maand kan je 'm gaan bekijken in de showrooms.