De nieuwe Mercedes-Benz C63 AMG bevindt zich in de laatste testfase. Dankzij het werk van spionagefotografen kunnen we al het een en ander over het performancemodel vertellen.

De Nürburgring is de plek waar de nieuwe generatie Mercedes-Benz C63 AMG de laatste testrondes rijdt en ja, dat is ook de plek waar de auto zomaar gefotografeerd kan worden nog vóór de officiële onthulling (op de autosalon van Parijs, begin oktober). Dit keer legde een spionagefotograaf van ToucansWeb de auto aan de binnenkant vast. 

Het afgeplatte AMG-stuurwiel, met leder bekleed, is opnieuw vormgegeven. De meetinstrumenten hebben een carbon achtergrond en laten zien dat de C63 AMG (met een performancepakket) een topsnelheid van 320 km/u kan bereiken. Op andere foto's zijn lederen AMG-sportstoelen te zien, een rij-modus knop en een Burmester-audiosysteem. 

Het bijzondere van de C63 AMG is dat 'ie voor het eerst verschijnt als sedan. Daarna volgen de bekende Coupé en Estate, maar ook een Cabrio staat op de planning. Als onthullingsdatum circuleert 24 september aanstaande. Daarna kan het publiek het performancemodel live bekijken op de autoshow van Parijs. 

Uit eerdere spionagefoto's - van het exterieur - weten we inmiddels dat de C63 AMG een agressief front krijgt met grote luchtinlaten, gespierde wielkasten, grote lichtmetalen wielen met dito remmen en vier uitlaten. De 4.0 V8 twinturbomotor uit de aanstaande AMG GT komt in lichtere versie beschikbaar voor de C63 AMG. Daar staat tegenover dat naast het standaardmodel ook een krachtiger S-uitvoering wordt verwacht.