Mercedes-Benz S-Klasse Coupé

De Mercedes-Benz S-Klasse Coupé duikt weer op, nadat vorig week al een vage foto uitlekte. Dit keer hebben we een duidelijker beeld van de nieuwe, luxe coupé.

De opvolger van de Mercedes-Benz CL heet S-Klasse Coupé en wordt onthuld op de autosalon van Genève volgende maand. Vorige week lekte er al een vage foto uit die tijdens een presentatie voor investeerders werd getoond, nu hebben we de eerste ‘fabrieksfoto’ te pakken. De Oostenrijkse website Autofilou heeft de foto gepubliceerd.

De foto bevestigt wat we al wisten: Mercedes-Benz is met het uiteindelijke ontwerp dichtbij de S-Klasse Concept – die vorig jaar op de autoshow van Frankfurt stond – gebleven. Ondanks de naamswijziging verandert Mercedes-Benz weinig aan het concept van zijn grote coupé. De nadruk ligt op luxe en niet zozeer op sportiviteit.

De motoren die Mercedes-Benz gaat leveren passen bij een topcoupé. In eerste instantie alleen achtcilinders (de S500 en S63 AMG) en twaalfcilinders (S600 en S65 AMG), maar later volgen er ook minder potente krachtbronnen – waaronder waarschijnlijk ook een dieselmotor.