Gumpert Explosion

In augustus leek het definitief over en uit te zijn voor de Duitse supercarfabrikant Gumpert. Het was dan ook een behoorlijke verrassing dat het merk vorige week ineens op de autosalon van Genève opdook met een nieuw model.

Gumpert is terug. Op de autosalon van Genève was daar dan toch ineens weer een stand van het kleine Duitse automerk. Gumpert presenteerde er zelfs een nieuw model, de Explosion. In augustus vorig jaar werd het merk failliet verklaard, nadat er al diverse keren was geprobeerd om het merk door te starten. Nu is er tóch weer een nieuwe investeerder.

Wie de investeerder is wil het merk niet bekend maken, maar zoals Gumpert het zelf zegt: ‘the Gumpert story continues’. In de laatste anderhalf jaar is er gewerkt aan een nieuw model, ondanks de faillissementsperikelen. De Explosion is een coupé met een 420 pk sterke viercilinder Audi-motor en moet aan het eind van het jaar al in productie gaan.

Daar blijft het niet bij, Gumpert pakt ook het project Tornante weer op. Die auto werd in 2012 al voorgesteld maar de verdere ontwikkeling ervan is nooit op gang gekomen. Dat gaat nu dus wel gebeuren, in 2015 moet de Tornante geproduceerd gaan worden.