Opel Adam

Opel roept Corsa’s en Adams terug die zijn afgeleverd na mei 2014. Het gaat in Nederland om ongeveer 3.500 modellen met een productiefout in het stuursysteem. Opel raadt eigenaren aan om de auto niet meer te gebruiken vanuit veiligheidsoverwegingen.

Opel komt met een veiligheidswaarschuwing. Vele bezitters en berijders van een Corsa of Adam die is geleverd na mei 2014 moeten hun auto laten staan. Het gaat om ongeveer 3.500 exemplaren in Nederland die mogelijk een fout in het stuursysteem hebben.

Eigenaren kunnen via de website van Opel controleren of hun auto onder de terugroepactie valt. Bij twijfel raadt Opel aan om de auto ook te laten staan. Het merk zal overigens zelf contact opnemen met de betrokken eigenaren. Het merk hoopt het probleem zo snel mogelijk te kunnen oplossen. Monteurs van de dealers gaan bij de betrokken eigenaren langs om het gewraakte onderdeel zelf te controleren.

Er zijn nog geen ongelukken gebeurd, maar Opel wil geen risico nemen. Het probleem is ontdekt tijdens een kwaliteitscontrole in de fabriek. Opel treedt niet in detail over de productiefout maar biedt wel excuses aan alle berijders aan voor het ongemak.