Porsche Boxster Spyder

Het beste van de Porsche Cayman gecombineerd met het beste van de Boxster. Dan krijg je de Porsche Boxster Spyder GT4. Nee, die is er nog niet maar staat zeer waarschijnlijk wel in de planning.

Porsche heeft onlangs nieuwe top-uitvoeringen gelanceerd van de Cayman en Boxster. Waarom dus niet het beste van die twee modellen combineren in één auto? Wat krijg je als je de Cayman GT4 kruist met de Boxster Spyder? Juist, de Boxster Spyder GT4. Porsche kijkt serieus naar die optie.

Een ‘hooggeplaatst persoon’ binnen Porsche verklaart tegenover Autocar: “We kijken op dit moment naar de mogelijkheden. Veel ontwikkelingswerk van de GT4 is al gedaan voor de Cayman, dus we denken dat het goed is om daar op voort te borduren.”

De Boxster Spyder heeft al enkele uiterlijke kenmerken van de Cayman GT4, zoals de bumpers. Om er een échte GT4 van te maken heeft de Spyder de 385 pk sterke zesclindermotor nodig, onderstelcomponenten van de Porsche 911 GT3 en aangepaste remmen. Ook het uiterlijk moet dan nog wat worden aangescherpt.