Lexus heeft de GS vernieuwd. Het design is nu in lijn met dat van de snelle GS-F-uitvoering, die het merk begin dit jaar onthulde. De vernieuwde GS wordt samen met de GS-F eind dit jaar leverbaar.

Lexus komt in navolging van de snelle GS-F met de vernieuwde GS 300h en GS 450h. De voor- en achterbumper, grille, koplampen en achterlichten zijn vernieuwd en min of meer in lijn gebracht met die van de GS-F.

Binnenin heeft Lexus het instrumentarium vernieuwd door een groter display toe te passen. De bediening van het infotainmentsysteem is verbeterd door de toevoeging van extra knoppen en menu’s, bovendien zijn de graphics vernieuwd. Het analoge klokje in het dashboard is eveneens vernieuwd en bepaalt automatisch de juiste tijd. Verder maakt Lexus melding van nieuwe afwerkingsmogelijkheden voor het dashboard en de deurpanelen.

De vernieuwde GS is ook leverbaar met nieuwe veiligheidssystemen, waaronder een actieve rijbaanassistent, intelligent grootlicht, een pre-crash-systeem en adaptieve cruise control. Technisch verandert er niets, de hybrideversies 300h met 223 pk en de 450h met 345 pk zijn onveranderd leverbaar. Op de foto’s zie je de GS 200t, met turbomotor, maar die gaat aan ons land voorbij. De 477 pk sterke GS-F komt wél naar Nederland.

De prijzen van de vernieuwde GS en die van de GS-F zijn nog niet bekend. Eind dit jaar wordt de vernieuwde GS leverbaar.