De nieuwe Kia Sportage kent weinig geheimen meer. Na de schetsen die Kia zelf vrijgaf hebben we nu ook de eerste foto van het nieuwe model.

Kia onthult op de IAA in Frankfurt volgende maand de nieuwe generatie Sportage. Inmiddels is de onthulling een formaliteit, want we hebben (opnieuw) beeld van het nieuwe model. De auto is gespot op een snelweg, waarschijnlijk tijdens opnames voor promotiemateriaal. De afbeelding verscheen onder andere op de website Worldcarfans.com

Kia gaf eerder deze week zelf schetsen vrij van het nieuwe model en vorige maand lekten al duidelijke 3d-tekeningen uit van het nieuwe model. Toen stelden we nog de vraag: is dit de nieuwe Sportage? Met het zien van de nieuwe foto weten we het antwoord, de computertekeningen zijn authentiek.

De nieuwe Sportage is volledig in Europa ontwikkeld. Kia slaat met de Sportage op diverse gebieden een nieuwe weg in. Zo is de SUV het eerste model met een nieuwe ontwerpstijl en moet de auto op het gebied van ‘look and feel’ in het interieur alle eerdere Kia’s overtreffen.   

Update 10.20 uur

Inmiddels zijn er meer beelden uitgelekt, van een auto die bij de fabriek is gespot (foto's 2 en 3).