Lotus geeft de Evora een tweede leven met de toevoeging 400. Die staat voor het aantal pk’s maar dat is niet het enige dat Lotus heeft verbeterd aan de Evora.

Lotus heeft de Evora flink opgewaardeerd en Evora 400 gedoopt. Ten opzichte van het afzwaaiende model heeft de Evora 400 50 pk meer vermogen, het koppel ligt 10 Nm hoger op 410 Nm. De 3.5 V6 Supercharged-motor heeft diverse nieuwe onderdelen gekregen, onder andere een verbeterde koeling van de turbolader. Accelereren van 0 naar 100 km/u duurt nu nog maar 4,2 seconden en de Evora 400 gaat door tot 300 km/u als dat nodig is.

Lotus zegt dat tweederde van de auto vernieuwd is. Aan de buitenkant zie je dat niet af, op de nieuwe bumpers na bleeg het design grotendeels in tact. Wel zijn er enkele aerodynamische verbeteringen, zoals de nieuwe achtervleugel die er mede voor zorgt dat de downforce is toegenomen tot 32 kilogram (bij 242 km/u).

Het chassis is verstevigd voor een betere stijfheid en de remkracht is toegenomen door de montage van krachtigere remmen. In het interieur heeft Lotus eveneens verbeteringen doorgevoerd, zo zijn de deurpanelen dunner waardoor er meer bewegingsvrijheid voor de bestuurder en bijrijder ontstaat.

De Evora 400 is vanaf augustus te koop en staat begin maart op de autosalon van Genève als primeur.