Ford Mustang fastback

Eindelijk is de Ford Mustang te bestellen, gewoon bij de Nederlandse dealer. Voor 55.195 euro krijg je de coupé met 2.3 EcoBoost-motor mee.

Nadat vorig jaar de eerste vijfhonderd Europese kopers een nieuwe Ford Mustang konden bemachtigen gaan de orderboeken nu open voor iedereen. De iconische auto kan, voor het eerst in 50 jaar, gewoon bij de Ford-dealer besteld worden. 

De prijzen beginnen bij 55.195 euro. Daarvoor krijg je een fastback (coupé) mee die voorzien is van een EcoBoost-motor. Deze 2,3 liter grote krachtbron levert maximaal 314 pk. De Mustang wordt ook verkrijgbaar met 5.0 V8-motor van 418 pk. Daarvoor vraagt Ford minimaal 112.195 euro. Je kunt kiezen tussen een handmatige transmissie of zestraps automaat. 

Standaard wordt de Mustang geleverd met 19 inch wielen, xenon-koplampen, led-achterlichten, diffusor achter en 'hoogwaardig remmenpakket'. In het interieur zijn dual-zone climate control aanwezig, een audiosysteem met negen luidsprekers en het Sync2-connectiviteitssysteem - inclusief 8 inch touchscreen en spraakbesturing.

De levering begint in de zomer. Wil je de Ford Mustang eerst bekijken dan kan dat in een van de zeven 'flagship stores' die Ford in de loop van dit jaar in Nederland opent. Dit gebeurt op korte termijn in Amsterdam en Zaandam, zo belooft het merk.

Update

Ook de vanafprijzen van de Mustang Cabrio zijn inmiddels bekend. Deze liggen op 59.695 euro met EcoBoost-motor en op 116.195 euro met V8.