Mercedes-AMG maakt een eind aan het mysterie. De eerdere plaagplaatjes die het merk liet zien zijn van de aankomende C 63 Coupé. Over iets meer dan 3 weken wordt de auto onthuld.

Het lijkt erop dat de Mercedes-Benz C-Klasse Coupé eerst als C 63 AMG getoond zal worden. De snelste versie van de C-Klasse Coupé wordt volgende maand onthuld en maakt zijn publieksdebuut op de autoshow van Frankfurt. De gewone versies volgen waarschijnlijk iets later.

Mercedes-AMG gaf al eerder plaagplaatjes vrij waarop stukjes van het nieuwe model zijn te zien, zonder te zeggen om wat voor auto het gaat. Het merk geeft nu duidelijkheid, hoewel de C 63 AMG Coupé op de foto’s uiteraard nog wel is ingepakt. Mercedes-AMG  legt op dit moment de laatste hand aan het model.

Over de techniek maakt Mercedes-AMG nog niets bekend, maar onder motorkap ligt in ieder geval een 4,0 liter V8-motor, hetzelfde exemplaar dat ook in de andere AMG-versies van de C-Klasse ligt. Het vermogen van de achtcilinder is in die auto's 510 pk, maar wellicht verrast AMG door met een krachtigere versie te komen.