Al sinds 1927 leidt Skoda studenten op. Voor het tweede, achtereenvolgende jaar mocht een groep studenten een conceptcar ontwikkelen. Het werd de pick-up Skoda Funstar.

Dat de studenten opgeleid zijn door het Tsjechische automerk is duidelijk terug te zien in de no-nonsense lijnen die de conceptcar Funstar heeft. Als basis is de Skoda Fabia genomen maar de studenten hebben 'em getransformeerd in een pick-up met korte achterbak. 

De motorkap van de staalgrijze Funstar is opengewerkt. Spiegelkappen, grille, bumper, wielen maar ook de onderzijde van de flanken zijn uitgevoerd in een reflecterend groene kleur. Juist aan de zijkant komt dit extra tot uitdrukking door de led-lichtjes die onderaan zijn gemonteerd. Alle lichtunits zijn eveneens met led-lampen uitgevoerd. 

De 'Gemini' lichtmetalen wielen (18 inch groot) zijn afkomstig van de Skoda Octavia RS. Net als de buitenzijde kent het staalgrijze interieur afwerkingselementen in de tint 'Moon White'. De pick-up heeft een sportstuur en een 1.400 Watt audiosysteem. De Skoda Funstar Concept wordt aangedreven door een 122 pk TSI-motor met 1,2 liter inhoud, plus een zeventraps automaat met dubbele koppeling. 

Over 2 weken gaat de Funstar in première, op de jaarlijkse bijeenkomst van Volkswagen Groep-liefhebbers aan de Wörthersee. Het zou fijn zijn als de bezoekers er net zo'n plezier aan beleven als de 21 jongens en twee meiden die de Funstar ontwikkelden. Ze doorliepen sinds november vorig jaar het gehele ontwerp- en bouwproces.