Mercedes-Benz SL 2016

Mercedes-Benz onthult volgende week op de Los Angeles Auto Show de vernieuwde SL. Op de eerste foto die het merk vrijgeeft zien we alvast de nieuwe neus van de auto.

Mercedes-Benz SL trekt volgende week het doek af van de vernieuwde SL. De coupé-cabriolet krijgt een nieuwe neus, die op de foto al te zien is. We noteren als wijzigingen de nieuwe koplampen met led-techniek, een nieuwe ‘diamant’-grille en een nieuwe bumper.

Binnenin verwachten we ook diverse updates, die voornamelijk voortvloeien uit de komst van een nieuw multimediasysteem. Niet alleen het beeldscherm zal vernieuwd worden, ook diverse bedieningselementen krijgen een make-over en het uit andere modellen bekende touchpad vindt zijn weg naar het SL-interieur.

Mercedes-Benz zal geen grote motorische wijzigingen doorvoeren, wel verwachten we wat verbeteringen op het gebied van brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De huidige SL wordt geleverd in vier motorversies, waarvan twee AMG-uitvoeringen. De vermogens lopen uiteen van 333 tot 630 pk.