Volkswagen presenteert in januari het tweede studiemodel in de I.D.-familie. Op de autoshow van Detroit onthult het merk een auto die het heden en verleden met elkaar moet verbinden.

Volkswagen neemt volgende maand een nieuwe concept car mee naar de autoshow van Detroit. Het is de tweede auto in de nieuwe I.D.-familie, zoals Volkswagen zijn toekomstige lijn van elektrische auto’s noemt. Op de autosalon van Parijs dit jaar liet het merk al de I.D. Concept zien, een elektrische auto van het formaat Golf.

De auto in Detroit linkt volgens Volkswagen het heden en verleden van het merk. Afgaande op de foto’s heeft Volkswagen een nieuwe interpretatie op de Bulli concept uit 2011 (foto 4) gemaakt. Dat studiemodel was een vette knipoog naar de Volkswagen T1, het beroemde busje van het merk uit de jaren ’50 en ’60.

Volkswagen spreekt in de aankondiging van het studiemodel over een ‘revolutionair concept’. De auto moet namelijk niet alleen veel ruimte bieden, maar ook een groot rijbereik hebben en zelf kunnen rijden.